zondag 9 januari 2022

Komend weekend: World Cup Cyclocross Flamanville (Frankrijk) live op tv en livestream op zondag 16 januari 2022

Op zondag 16 januari 2022 wordt de World Cup Cyclocross van Flamanville (Frankrijk) verreden. Dit is de 14e en voorlaatste wedstrijd van UCI Wereldbeker Veldrijden 2021-2022. Men kan deze Franse wereldbekerveldrit live op tv en per livestream bekijken. 

Dit wereldbekerseizoen begon in oktober 2021 met drie Amerikaanse crossen. De slotcross is de GP Adrie van der Poel 2022 (op 13 januari). Oorspronkelijk zou de wereldbeker uit zestien wedstrijden bestaan, maar het werden er uiteindelijk vijftien omdat de Scheldecross van Antwerpen vanwege de coronacrisis afgelast werd. 

Flamanville 

De veldrit in Flamanville is één van de twee Franse crossen in de UCI Wereldbeker Veldrijden. De andere Franse cross is Besancon. In tegenstelling tot de cross van Besancon, was de veldrit van Flamanville in het verleden nog geen wereldbekercross.

De veldrit van Flamanville bestaat nochtans al wel enige jaren, maar dit was voorheen een cross waar vooral Franse toppers aan meededen. Tot de bekende namen die de veldrit in Flamanville wonnen behoren Francis Mourey (2013 en 2018) en Clement Venturini (2015 en 2017). De organisatie van de cross van Flamanville organiseerde in 2022 op haar parcours het Franse kampioenschap cyclocross. Met ingang van het seizoen 2021-2022 maken de organisatoren van deze veldrit dus de grote sprong voorwaarts naar de UCI World Cup Cyclocross

Waar? 

Flamanville is een plaatsje aan de kust in Normandië, dus in het westen van Frankrijk. Flamanville telt anno 2022 circa 1700 inwoners. De plaats Flamanville is vooral bekend vanwege de kerncentrale die zich daar bevindt. 

Programma World Cup Cyclocross Flamanvillle: hoe laat op 16 januari 2022? 

Hoe laat is de start van deze cyclocross op 16 januari 2022? Om 9u30 begint de wedstrijd voor de junioren. Om 10u30 beginnen de junior-dames aan hun cross. Om 12u00 begint de wedstrijd van de heren beloften (u23). Om 13u40 is de start van de dameswedstrijd. Om 15u05 klinkt het startschot van de herenwedstrijd. 

Deelnemers wereldbekerveldrit Flamanville: startlijst met rugnummers

Wie staan op 16 januari 2022 op de deelnemerslijst van deze Franse wereldbekerwedstrijd? Hieronder vindt u een link naar de deelnemerslijsten en rugnummers van deze Franse wereldbekerveldrit.

Veldrit Flamanville live op tv: welke zenders? Niet live op Sporza

In tegenstelling tot wat diverse tv-gidsen aangeven, wordt de veldrit van Flamanville niet live op tv uitgezonden door Sporza (VRT). Ook bieden zij niet een livestream aan. Zij zenden alleen een samenvatting uit van deze Franse cross. Diverse andere omroepen zenden wel de World Cup Cyclocross van Flamanville live op tv en per livestream uit. 

België: welke zenders wel live? 

In België zijn de uitzendrechten (live tv en livestream) van de wereldbekerveldrit van Flamanville in handen van Telenet en Proximus. De live-uitzending begint op Telenet Play Sports om 13u15 met een voorbeschouwing op de veldrit van de dames. De voorbeschouwing op de wereldbekerveldrit van de heren is live te zien vanaf circa 14u45. De start is live om 15u05. 

Live in Nederland

In Nederland wordt deze veldrit live op tv uitgezonden door EurosportNL. Hun live-uitzending van de dameswedstrijd begint om 13u35. De live-uitzending van de herenwedstrijd is bij hen om circa 14u55 te bekijken. Ook de NPO heeft de uitzendrechten (live tv en livestream) van deze cross voor Nederland. Hoeveel zij exact live uitzenden in hun zondagmiddaguitzending op NPO1 is afhankelijk van de rest van het sportaanbod en de sportactualiteit op zondag 16 januari 2022. 

Livestream World Cup Flamanville op 16 januari 2022

Deze Franse wereldbekerveldrit is ook met een livestream op het internet te bekijken. Met zo'n livestream is het mogelijk om deze cross op een smartphone of computer te volgen. Bij deze cross zijn er diverse aanbieders van een officiële livestream. 

Livestream veldrit Flamanville (Frankrijk) in België bekijken 

Er is in België een livestream van Telenet Play Sports op zondag 16 januari 2022 beschikbaar. Op die stream zijn de live-uitzendingen van de heren- en damescross te zien. De livestream van de damescross begint bij hen om 13u15. De livestream van de herenwedstrijd is vanaf 14u45 bij hen te zien. De officiële livestream bevindt zich op de Play Sports Go App. Klanten van Proximus en Telenet kunnen deze wereldbekerveldrit op zondag 16 januari 2022 ook via een livestream op de standaard tv-app van deze tv-providers bekijken. Zo'n tv-app is een onderdeel van het abonnement op digitale tv bij deze aanbieders. 

Livestream Nederland (Cyclocross Flamanville op 16 januari 2022)

In Nederland is deze Franse cross via een livestream van Eurosport te bekijken op zondag 16 januari 2022. De livestream van de dames begint om 13u35. De livestream van de heren om 15u00. Hun officiële livestream is te vinden op de Eurosport Player. De NPO biedt ook een livestream aan. Dit is een gratis livestream. Ook is deze cyclocross te bekijken via de Ziggo Go App en de iTV-app (KPN).

Livestream World Cup Cyclocross Flamanville Internationaal 

De internationale wielerunie UCI biedt een gratis livestream van deze Franse wereldbekercross aan. Deze gratis livestream is echter geo-restricted. Dat houdt in dat de livestream in een beperkt aantal landen te bekijken is. In Nederland en België is deze gratis livestream van de Cyclocross Flamanville officieel geo-blocked (geblokkeerd). De livestream is alleen beschikbaar in landen waar geen omroep over de live-uitzendrechten (tv en livestream) van de UCI Wereldbeker Veldrijden beschikt. 

Meer info: