maandag 28 januari 2019

Komend weekend: WK cyclocross 2019 in Bogense (Denemarken)

Komend weekend wordt in Bogense (Denemarken) het wereldkampioenschap cyclocross 2019 gehouden. Op zaterdag 2 maart en zondag 3 maart zijn de wedstrijden live op tv (en online via een livestream) te volgen bij diverse omroepen. 

Meer info:
Druk sportweekend met o.a. Davis Cup Tennis
Komend weekend is sowieso weer een druk sportweekend op de kalender. Van vrijdag 1 maart tot en met zondag 3 maart wordt bijvoorbeeld de kwalificatieronde van de Davis Cup (tennis) gehouden. Daarin speelt België tegen Brazilië, wat live te zien is bij Sporza. In de Tsjechische plaats Ostrava wordt in dat weekend de Davis Cup-kwalificatiewedstrijd Tsjechië-Nederland gehouden. 

Andere mooie evenementen die in dat weekend live bekeken kunnen worden zijn onder meer de Darts Masters, de ontknoping van de Argentijnse wielerkoers Tour de San Juan (op Eurosport), het kickboksgala Glory 64 - Houston en diverse wedstrijden van Nederland en België in de Hockey Pro League. Ook wordt er dat weekend een wereldbekerwedstrijd in het schaatsen live uitgezonden. 

Afsluiter en hoogtepunt: Super Bowl 
Het mondiale hoogtepunt van het sportweekend (althans zeker volgens de Amerikanen) is de strijd om de Super Bowl 2019 die op de avond van zondag 3 maart plaatsvindt.