dinsdag 30 december 2014

Wout van Aert wint Azencross (Bpost Bank Trofee)

Het Belgische toptalent Wout van Aert heeft in Loenhout de Azencross gewonnen. De wedstrijd was grotendeels een strijd tussen de twee Risings Stars van de veldritwereld: Van Aert en de Nederlander Mathieu van der Poel. Uiteindelijk kwam Van Aert solo over de finish. Van der Poel werd tweede op 37 seconden. De derde plek op het podium ging naar Tom Meeusen.

Wout van Aert verstevigde door deze indrukwekkende zege zijn koppositie in het klassement om de Bpost Bank Trofee. De jonge Belg heeft in dat klassement een voorsprong van 4'45 op de nummer twee, Sven Nys.

Nys toont beterschap

Sven Nys reed in Loenhout zijn tweede wedstrijd na een rustperiode die hij wegens zijn vormcrisis nam. Nys toonde duidelijk beterschap en reed een behoorlijk goede wedstrijd. Hij finishte uiteindelijk als achtste in de Azencross van Loenhout 2014. (In de eerste cross na zijn rustperiode, de cyclocross van Diegem, had Nys nog genoegen moeten nemen met de 16e plek in de uitslag.)