zondag 28 december 2014

Mathieu van der Poel wint in Diegem (Superprestige)

Mathieu van der Poel heeft de avondcross van Diegem gewonnen. Tweede werd Tom Meeusen, derde werd Kevin Pauwels en vierde werd Lars van der Haar. De pas 19-jarige Nederlander Mathieu Van der Poel nam dankzij deze zege de leiding in het Superprestige-klassement over van de Belg Kevin Pauwels.

Het was een zeer tumultueuze cross in Diegem. Bij de start moest Bart Wellens al opgeven wegens een kettingbreuk. Kevin Pauwels (de leider het Superprestige-klassement) kwam in de beginfase twee maal ten val, waardoor een groot deel van de wedstrijd voor hem een inhaalrace was. Nederlands kampioen Lars van der Haar reed sterk maar kwam onderweg ook twee keer ten val.

De zege van Mathieu van der Poel in Diegem was zijn tweede Superprestige-zege bij de profs (eerder won hij al de openingswedstrijd van de Superprestige 2014-2015 in Gieten).

Sven Nys beleefde in Diegem zijn terugkeer na een rustperiode (waartoe hij besloot wegens een
grote vormcrisis). Nys speelde geen hoofdrol in de wedstrijd van Diegem. Hij finishte als zestiende.
Toch gaf Nys in het tv-interview na afloop van de koers aan: "Ik ga niet met een slecht gevoel naar huis."