maandag 13 oktober 2014

Selecties van België en Nederland voor de Caubergcross

Op zondag 19 oktober wordt de eerste veldrit van het nieuwe wereldbekerseizoen verreden. Officieel draagt deze wedstrijd de naam 'Cyclo-Cross Valkenburg-Provincie Limburg', maar deze veldrit is in de veldritwereld beter bekend onder de naam 'de Caubergcross'. De Nederlandse en Belgische bonden hebben hun selecties voor deze wereldbekerwedstrijd  bekend gemaakt. 
Overigens worden de selecties in dit seizoen niet meer, zoals vroeger, door de bondscoaches samengesteld. De veldrijders kunnen zich nu automatisch plaatsen door een positie in de top 50 van de wereldranglijst te behalen. Zo staat bijvoorbeeld ook de Belg Ben Berden in de Belgische selectie voor de Caubergcross, aangezien hij in de top 50 van de UCI Wereldranglijst staat. Voorheen was Berden, die tegenwoordig vooral in de USA crosst (en daar veel UCI-punten behaalt) al vele jaren niet meer door een Belgische bondscoach geselecteerd.

Update: de Nederlandse selectie van de heren is uiteindelijk uitgebreid met Patrick van Leeuwen. Oorspronkelijk had hij zich niet gekwalificeerd voor deze cross, maar na overleg tussen de UCI en de KNWU kreeg hij alsnog toestemming om te starten als vervanger van Thijs Al (die inmiddels zijn wielercarrière heeft beëindigd, maar zich op basis van zijn puntenaantal uit het voorgaande seizoen wel had gekwalificeerd voor deelname aan deze wereldbekercross).

Belgische selectie: 

Heren Elite (profs): 
Sven Nys, Kevin Pauwels, Tom Meeusen, Bart Wellens, Klaas Vantornout, Rob Peeters, Wietse Bosmans, Jens Adams, Tim Merlier, Bart Aernouts, Jim Aernouts, Gianni Vermeersch, Ben Berden.

Dames Elite: 
Sanne Cant, Jolien Verschueren, Loes Sels, Katrien Thijs, Karen Verhestraeten,  Githa Michiels, Ellen Van Loy, Laura Verdonschot.

Beloften:
Wout van Aert, Yannick Peeters, Michael Vanthourenhout, Toon Aerts, Daan Soete, Diether Sweeck, Laurens Sweeck.

Junioren: 
Eli Iserbyt, Jappe Jaspers, Jenko Bonne, Gianni Siebens, Victor Vandebosch, Jarne Driessen.

Nederlandse selectie:

Heren Elite (profs):
Lars van der Haar, Thijs van Amerongen, Corné van Kessel, Niels Wubben, David van der Poel, Eddy van IJzendoorn, Twan van den Brand, Patrick van Leeuwen.

Dames Elite: 
Sophie de Boer, Sanne van Paassen, Lizzy Witlox, Yara Kastelijn, Reza Hormes-Ravenstijn.

Beloften (U23/Espoirs):
Mathieu van der Poel, Martijn Budding, Gosse van der Meer, Stan Godrie, Joris Nieuwenhuis, Richard Jansen, Koen Weijers, Sieben Wouters, Bjorn van der Heijden, Koen van Dijk.

Junioren: 
Pascal Eenkhoorn, Max Gulickx, Thijs Wolsink, Wesley Floren, Jens Dekker, Bryan Bouwmans, Maik van der Heijden, Per Wiggers, Mitch Groot, Dylan Bouwmans, Mart Muskens, Erik Boer.


Meer info over de Caubergcross in Valkenburg (Nederland) : 

Meer informatie over deze cross vindt u in het aparte artikel over de Caubergcross.