maandag 30 september 2019

Komend weekend: Berencross Meulebeke en GP Neerpelt live

Er staan komend weekend twee tv-crossen op het programma. Op zaterdag 5 oktober 2019 wordt de Ethias Cross Meulebeke (Berencross) verreden. Op zondag 6 oktober 2019 wordt de GP Cyclocross Neerpelt gehouden. 

Op beide dagen beginnen de live tv-uitzending en livestream om circa 13u35. De start van de dameswedstrijd is bij beide crossen om circa 13u45. De start van de herenwedstrijd is bij beide veldritten om circa 15u00.

Niet live op Eurosport, wel elders
Voor beide crossen geldt overigens dat er een misverstand is ontstaan rondom een mogelijke live-uitzending van Eurosport. Beide wedstrijden worden in werkelijkheid niet live uitgezonden door Eurosport op tv of via een livestream op de Eurosport Player, maar zijn wel elders live op tv of per livestream te bekijken. Eurosport zendt daarentegen wel een uitgebreide samenvatting van beide crossen uit.

Onlangs kondigde Eurosport het goede nieuws aan, dat deze zender in de toekomst meer veldrijden gaat uitzenden. Hierbij meldde men ook dat deze twee crossen (Meulebeke en Neerpelt) door hen zouden worden uitgezonden. Diverse wielersites gingen er daarom vanuit dat deze twee veldritten live door hen zouden worden uitgezonden op tv en via de livestream. Dat bleek echter een voorbarige conclusie, het gaat bij deze crossen alleen om grote samenvattingen. De uitzendrechten voor de live-uitzendingen liggen bij deze crossen bij andere partijen.

Meer info: