zondag 22 januari 2017

WK veldrijden 2017 - live op tv bij Sporza - uitzendschema, programma, livestreams, startlijsten

Het WK veldrijden 2017 wordt gehouden in de plaats Bieles (Luxemburg). Dit WK wordt verreden op zaterdag 28 januari en zondag 29 januari. Door welke zenders wordt het WK live op tv uitgezonden? Hoe ziet het uitzendschema van Sporza eruit? Waar zijn livestreamsvan dit WK beschikbaar? Hoe zien de startlijsten van alle WK's eruit? 

Extra Time Cross 

Op donderdag 26 januari zal er door Sporza uitgebreid worden voorbeschouwd op het WK veldrijden 2017 tijdens het programma Extra Time Cross. Deze aflevering van Extra Time begint om 21u15 op de Vlaamse zender Canvas. De talkshow wordt gepresenteerd door Ruben van Gucht.

Live op tv - uitzendschema Sporza

Van alle uitzendgerechtigden zendt alleen Sporza alle wedstrijden van dit WK veldrijden 2017 live op tv uit. (Sporza zou oorspronkelijk niet het WK voor dames beloften uitzenden, maar later is er alsnog besloten dat ook dit WK op tv wordt uitgezonden.) Het merendeel van de live-uitzendingen van dit WK veldrijden zal plaatsvinden op de Vlaamse zender één. De uitzending van het WK voor dames beloften (op zatermiddag) en het WK voor heren beloften (op zondagochtend) vinden echter plaats op de zender Canvas.

Overige zenders en livestreams

Ook Eurosport en NOS Studio Sport zullen enkele wedstrijden van dit WK live uitzenden. Verder is het WK ook live op het internet te volgen via een livestream. Die livestreams zijn onder meer op de website van Sporza en op Procyclinglive te vinden.

Startlijst en rugnummers 

Hieronder vindt u het uitzendschema van de live-uitzendingen van Sporza voor het WK cyclocross 2017. In het onderstaande schema zijn links geplaatst naar alle startlijsten met rugnummers van dit WK. De eerstvolgende cyclocross die na dit WK plaatsvindt is de Parkcross in Maldegem op woensdag 1 februari. Die veldrit wordt live op tv uitgezonden door VTM. Hieronder vindt u het programma van de tv-uitzendingen rondom het WK veldrijden 2017.

Donderdag 26 januari:

  • Canvas om 21u15: voorbeschouwing - Extra Time Cross (Talkshow)

Zaterdag 28 januari:


Zondag 29 januari:


Woensdag 1 februari: 


Meer info: