maandag 19 december 2016

Komende crossen: Diegem, Zolder, Loenhout, Bredene en Baal

Rond de feestdagen staan er weer veel topcrossen op het programma in België. De eerstvolgende profcross is de Cyclocross Diegem op vrijdag 23 december. Deze veldrit is een onderdeel van de Superprestige Veldrijden. De cyclocross van Diegem wordt live op tv uitgezonden door onder meer Telenet, Proximus en Ziggo. 

Op maandag 26 december wordt de veldrit van Heusden-Zolder verreden. Die cross is een onderdeel van de Telenet UCI Wereldbeker Veldrijden. De wedstrijd in Zolder wordt live op tv uitgezonden door Sporza en Telenet.

Op donderdag 29 december wordt de Azencross in Loenhout verreden. Deze Belgische veldrit is een onderdeel van de DVV Trofee Veldrijden. De Azencross is live op tv te zien bij Sporza (VRT).

Op vrijdag 30 december staat er wederom een profcross op het programma: De Bingoal Cyclocross Bredene. Deze veldrit is een onderdeel van de wedstrijdserie Brico Crossen. De veldrit van Bredene is live op tv te zien bij VTM.

Op nieuwjaarsdag, zondag 1 januari, staat traditioneel de Grote Prijs Sven Nys in Baal op de kalender. Deze cyclocross is een onderdeel van de DVV Trofee Veldrijden en wordt live op tv uitgezonden door Sporza.

Na al deze Belgische profcrossen staat er vervolgens een Nederlandse (of eigenlijk Friese) topcross op de kalender: op woensdag 4 januari wordt de Centrumcross van Surhuisterveen verreden. Die cross is live op tv (en op het internet via een livestream) te zien bij Podium Tv.

Meer info: