maandag 19 januari 2015

Belgische en Nederlandse selecties voor wereldbekercross in Hoogerheide

Welke veldrijders zullen op zondag 25 januari 2015 voor Nederland en België deelnemen aan de slotwedstrijd van de UCI Wereldbekercyclocross in het Brabantse Hoogerheide? Bij de Belgen ontbreken Bart Wellens en Tom Meeusen in de elite-selectie, en Laurens Sweeck in de beloftenselectie, als gevolg van de nog lopende dopingzaak waarin deze drie coureurs worden genoemd. 



De twee grote Rising Stars van de hedendaagse veldritwereld, de Belg Wout van Aert en de Nederlander Mathieu van der Poel, komen in Hoogerheide uit in de wedstrijd voor de heren elite (profs). In de praktijk betekent dit voor beide coureurs dat hun periode in de beloftencategorie definitief verleden tijd is. De eerstvolgende cross na de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide is namelijk het WK veldrijden in Tabor. Daar zullen ze allebei bij de profs starten en elke renner die éénmaal heeft deelgenomen aan een WK voor profs, mag daarna nooit meer in de beloftencategorie starten.

Meer info over de cross in Hoogerheide: hier vindt u een uitgebreide voorbeschouwing op de Grote Prijs Adrie van der Poel 2015. Hieronder vindt u de selecties van België en Nederland.

Belgische selectie
Heren elite: Kevin Pauwels, Wout van Aert, Klaas Vantornout, Sven Nys, Jens Adams, Bart Aernouts, Jim Aernouts, Wietse Bosmans,  Rob Peeters en Tim Merlier, Gianni Vermeersch.
Dames elite: Sanne Cant, Ellen van Loy, Loes Sels, Femke van den Driessche, Katrien Thijs, Laura Verdonschot, Karen Verhestraeten en Jolien Verschueren.
Beloften (U23): Diether Sweeck, Toon Aerts, Quinten Hermans, Yannick Peeters en Michael Vanthourenhout.
Junioren: Eli Iserbyt, Han Devos, Jarne Driesen, Alessio D'Hoore, Seppe Rombouts en Lander Loockx.

Nederlandse selectie
Elite Heren: Lars van der Haar, Mathieu van der Poel,  Thijs van Amerongen, Gert-Jan Bosman, Corné van Kessel, David van der Poel, Niels Wubben en  Twan van den Brand
Elite Dames: Marianne Vos, Sanne van Paassen, Reza Hormes, Sophie de Boer, Sabrina Stultiens, Lizzy Witlox,  Esmee Oosterman en  Bianca van den Hoek
Beloften (U23) A-ploeg: Stan Godrie, Joris Nieuwenhuis, Sieben Wouters, Richard Jansen, Gosse van der Meer en  Martijn Budding
Beloften (U23) B-ploeg: Koen van Dijke, Koen Weijers en Bjorn van der Heijden.
Junioren A-ploeg: Roel van der Stegen, Thijs Wolsink, Max Gulickx, Mitch Groot, Jens Dekker en Maik van der Heijden
Junioren B-ploeg: Wesley Floren, Dylan Bouwmans, Per Wiggers,Yannick Vrielink en  Mart Muskens.