donderdag 11 september 2014

Sven Nys wint in Vegas, Lars van der Haar wordt tweede

De Belg Sven Nys heeft voor het tweede jaar op rij de cyclocross van Las Vegas gewonnen. Hij zegevierde in de Amerikaanse gokstad, voor de Nederlander van der Haar en de Amerikaan Jeremy Powers.



Tijdens een groot deel van deze wedstrijd was het een gesloten koers. Een grote groep met de belangrijkste kanshebbers voor de zege reed voorop. Diverse demarragepogingen hadden niet veel effect. Op twee rondes voor het einde zorgde een tempoversnelling van de Amerikaan Jeremy Powers er wel voor, dat de grote kopgroep enigszins uitgedund werd. De wedstrijd kwam pas echt tot ontbranding in de laatste ronde, toen Sven Nys demarreerde. Dat bleek meteen de beslissende demarrage te zijn. Solo reed hij naar de zege.

Een duur drankje

Na de finish was er nog wel enige commotie. De jury dreigde namelijk Nys te diskwalificeren, omdat hij een drinkbus had aangenomen in de materiaalpost, zonder te stoppen, hetgeen verboden zou zijn. Nys trad in overleg met de jury en uiteindelijk werd er besloten dat hij zijn zege mocht houden, maar dat hij wel een boete kreeg van 1000 Zwitserse frank. 'Ik heb dus een duur drankje aangenomen in de materiaalpost,' was daarop het lachende commentaar van Nys tegenover Sporza.

Uitslag CrossVegas 2014:
  1. Sven Nys (Bel)
  2. Lars van der Haar (Ned)
  3. Jeremy Powers (USA)
  4. Quinten Hermans (Bel)
  5. Sven Vanthourenhout (Bel)
Bronnen: CrossVegas.com, Sporza.be