dinsdag 2 september 2014

Cross Vegas 2014 live op het internet

Op woensdag 10 september wordt de 8e editie van de cyclocross van Las Vegas gehouden. Deze bekendste veldrit van de Verenigde Staten is live te volgen via het internet.Historie en erelijst van Cross Vegas

In 2007 werd de eerste editie van 'Cross Vegas' gehouden. De Amerikaan Ryan Trebon won dat jaar, voor de Zwitser Christian Heule. Ook in 2008 pakte hij deze Amerikaan de zege. In 2009 won de relatief onbekende James Driscoll (USA) in Las Vegas. In 2010 was Francis Mourey de eerste niet-Amerikaan die bij de heren de zege pakte in CrossVegas. De Nederlander Gerben de Knegt werd dat jaar derde. In 2011 was Lars van der Haar de winnaar in de Amerikaanse gokstad. Hij zegevierde voor de Zwitser Christian Heule en de Belg Rob Peeters. In 2012 won er weer een Amerikaan in Vegas: Jeremy Powers. De Belg Ben Berden, die de laatste jaren veel in de USA rijdt, werd dat jaar derde in Vegas. Sven Nys was in 2013 de eerste Belg die de zege in Las Vegas behaalde.

Live

CrossVegas 2014 wordt live uitgezonden op twee websites:
Bicycling.com (powered by SRAM) en BehindtheBarriers.TV

Programma Cross Vegas

Hieronder vindt u het programma van de Cross Vegas. Let op: de hier gegeven tijdstippen zijn de tijden in Las Vegas. De plaats Las Vegas behoort tot de Pacific Time zone, hetgeen inhoudt dat het daar negen uur vroeger is dan in Nederland en BelgiĆ«. De wedstrijden worden in Las Vegas ’s avonds verreden, hetgeen inhoudt dat het dan in Nederland en BelgiĆ« reeds de ochtend van donderdag 11 september 2014 is. De elite-wedstrijd zal bijvoorbeeld op donderdag 11 september om half zeven 's ochtends te zien zijn voor de veldritliefhebbers in Nederland en Vlaanderen.

  • Pre-race Show: 7:45 pm
  • Dames Elite-wedstrijd: 8:20 pm
  • Heren Elite-wedstrijd: 9:30 pm
  • Huldiging: 10:40 pm


Prominente deelnemers Cross Vegas 2014

In 2014 zal de Belg Sven Nys wederom van start gaan in de veldrit van Las Vegas. Hij zal de topfavoriet zijn voor de zege in deze cross. Andere kanshebbers voor de zege zijn de Nederlander Lars van der Haar en de Amerikaan Jeremy Powers. Overige prominente deelnemers aan deze cross zijn onder meer Ben Berden, Sven Vanthourenhout, Quinten Hermans, Thijs van Amerongen, Jonathan Page, Ryan Trebon, Tim Johnson en Geoff Kabush.


Bronnen: wikipedia, crossvegas.com, theusa.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten